Terminologie

Geen idee waar uw installateur het over heeft? Lees hier de uitleg:

Improvise.

Improvise.

Adapt.

Adapt.

Overcome.

Overcome.

2000731819.jpg

DigitalStrom

Flexibel, eenvoudig, comfortabel en veilig: het uitstekende Smart Home door DigitalStrom.  DigitalStrom biedt de perfecte Smart Home-ervaring voor elke behoefte, leeftijd, eigendom en budget – met technologie die betrouwbaar en toekomstbestendig is. Of je nu in een kleine flat woont of in een grote woning. Of het nu om een ​​nieuwbouw of een bestaand gebouw gaat. Of je nu ‘klein’ wilt beginnen of je hele huis wilt inrichten. Of je nu single bent, een gezin hebt of ouder bent: DigitalStrom biedt de flexibiliteit die je wilt. Daarom is DigitalStrom het ‘made-just-for-you’ Smart Home.

Domotica

(ook wel huisautomatisering of smart homes genoemd) is het toepassen van elektronica en huisnetwerken ten behoeve van de automatisering van processen in en om de woning. Het woord “domotica” is een samentrekking van domus (huis in het Latijn) en het achtervoegsel -tica dat lijkt te duiden op ‘toegepaste wetenschap’. Men komt het achtervoegsel ook tegen in de hedendaagse begrippen informaticatelematica en robotica.

Een definitie van domotica is: De integratie van technologie en diensten, ten behoeve van een betere kwaliteit van wonen en leven.[1] Bij domotica draait het dus niet alleen om integratie van techniek en bediening in de woning, maar ook om de dienstverlening van buitenaf naar de woning.

Domotica houdt in dat sensoren instaan voor de bediening van actuatoren door tussenkomst van een processor of controller of computer. Domotica zijn de mogelijkheden van de automatisering toegepast op een woonomgeving.

domotica
knx

KNX

Is van oudsher de meest bekende manier van huisautomatisering. KNX is een standaard die beschrijft hoe sensor en actuator met elkaar communiceren. Dit communicatie protocol wordt toegepast in gebouwautomatisering en domotica. KNX Association certificeert de producten volgens deze norm zodat producten van verschillende fabrikanten samen in één systeem gebruikt kunnen worden. Er is voor KNX altijd een separate bus-draad nodig waardoor aanpassingen achteraf lastig zijn.

IoT

Het internet der dingen (Engels: Internet of Things (IoT)) refereert aan de situatie dat door mensen bediende computers (desktopslaptopstabletssmartphones) in de minderheid zullen zijn op het internet. De meerderheid van de internetgebruikers zal in deze visie bestaan uit semi-intelligente apparaten, zogenaamde embedded systems. Alledaagse voorwerpen worden hierdoor een entiteit op het internet, die kunnen communiceren met personen en met andere objecten, en die op grond hiervan autonome beslissingen kunnen nemen.

iot
enocean

EnOcean

Een draadloos communicatie protocol voor het verbinden van sensoren en actuatoren.

LoRa

(Long Range Wide Area Network) is een specificatie voor een telecommunicatienetwerk geschikt voor langeafstandscommunicatie met weinig vermogen. De technologie wordt gebruikt voor machine-to-machinecommunicatie (internet der dingen of wel IoT).

lora
0-10volt

0-10 voltsturing

Dimmers zijn aan te sturen via een analoog (0-10 volt) signaal afkomstig uit een (domotica) lichtsturing.
Bij kleine dimmers worden de lampen rechtstreeks op de dimmer aangesloten. Veelal zijn deze dimmers dan ook zo uitgevoerd dat deze eenvoudig kunnen worden opgehangen of weg gewerkt.

LEDlamp

Een ledlamp is een vorm van solid-state lighting (SSL), opgebouwd uit een groep van leds (licht-emitterende diodes). De karakteristieken van de toegepaste leds in de lamp bepalen samen met de stralingshoek de lichtstroomlichtsterkte en kleurweergave.

ledlamp
zigbee

ZigBee

is een open standaard voor draadloze verbindingen tussen apparaten op korte afstand. Het is bedoeld als aanvulling op Bluetooth en Wi-Fi, het wordt gebruikt voor het doorsturen van sensorgegevens en voor (proces)besturing (monitoring & control), zoals de gezondheid van een patiënt of het controleren van de veiligheid binnenshuis met behulp van sensoren.

3-fase

Driefasenspanning, is elektrische energie in de vorm van drie gelijktijdig opgewekte wisselspanningen die ten opzichte van elkaar in fase verschoven zijn, zodat ze niet gelijktijdig, maar na elkaar hun maximale en minimale waarde bereiken. In woningen wordt de elektriciteit gewoonlijk aangeboden met één enkele fase (bruine draad) en een nul (blauwe draad). Daartussen staat een spanning van 230 V (effectieve waarde). Grotere woningen zijn aangesloten op drie fasen en een nul, waarbij niet alle groepen in de woning zijn aangesloten op dezelfde fase. Voor grootverbruikers en met name voor de voeding van zware elektromotoren wordt gebruikgemaakt van drie fasen. Tussen elk van die fasen en de nul staat 230 V (de fasespanning) en tussen twee fasen onderling staat 400 V (de lijnspanning), weer in termen van de effectieve waarde.Driefasenspanning wordt opgewekt door een generator met drie afzonderlijke magneetvelden die onderling een hoekverschuiving van 120° hebben. De generator waarvan het draaiende deel, de rotor, per omwenteling 360° doorloopt, heeft dus drie magneetvelden die rondom op gelijke afstanden van elkaar liggen (3 × 120° = 360°). Hierdoor ontstaan drie afzonderlijke wisselspanningen die weliswaar gelijkvormig (sinusvormig) zijn, maar die steeds na elkaar (120°) hun maximale waarde bereiken. Bij iedere complete omwenteling van de rotor zijn alle drie de spanningen dus door hun maximum en hun minimum gegaan.

3fase
ip

IP of Internet Protocol

Het internetprotocol, meestal afgekort tot IP, is een netwerkprotocol waarmee computers op een computernetwerk met elkaar kunnen communiceren, zoals op het internet.
In combinatie met het Transmission Control Protocol (TCP) wordt wel over TCP/IP gesproken.
Iedere afzonderlijke computer die via IP met andere computers communiceert moet een uniek adres hebben. Wegens het gebrek aan adressen wordt door gebruikmaking van NAT en DHCP meestal een tijdelijk of een intern IP-adres (IP-nummer) toegewezen.

Bluetooth

is een open standaard voor draadloze verbindingen tussen apparaten op korte afstand. Dankzij bluetooth kunnen bijvoorbeeld adresgegevens tussen mobiele telefoons worden uitgewisseld, kan snel vanaf een handheld computer worden geprint, of kan een mobiele telefoon worden uitgerust met een draadloze headset. De techniek is ontwikkeld door het Zweedse Ericsson.

bluetooth
ifttt

IFTTT

is een website (en app) die verschillende webapplicaties en websites koppelt met elkaar met het doel bepaalde acties te automatiseren. IFTTT werd gelanceerd in 2010 door Linden Tibbets. De letters IFTTT staan voor If this, then thatwat Engels is voor Als dit, dan dat.

Digital Adressable Lighting Interface (DALI)

is a trademark for network-based systems that control lighting in building automation. The underlying technology was established by a consortium of lighting equipment manufacturers as a successor for 0-10 V lighting control systems, and as an open standardalternative to Digital Signal Interface (DSI), on which it is based.

dali
geofence

Geo-fence

is a virtual perimeter for a real-world geographic area.[1] A geo-fence could be dynamically generated—as in a radius around a point location, or a geo-fence can be a predefined set of boundaries (such as school zones or neighborhood boundaries).The use of a geo-fence is called geo-fencing, and one example of usage involves a location-aware device of a location-based service (LBS) user entering or exiting a geo-fence. This activity could trigger an alert to the device’s user as well as messaging to the geo-fence operator. This info, which could contain the location of the device, could be sent to a mobile telephone or an email account.

Wilt u ook een slim huis?

Contact

Wij zijn momenteel niet online maar stuur een e-mail naar [email protected]. Wij antwoorden u omgaand.

Not readable? Change text. captcha txt
0